Hobi - posao

Uredjuje Ivana Šarić Veljkovic,                                                        

PRETVORITE HOBI U POSAO

EVO PAR PREDLOGA KAKO ISTRAŽITI TAKVE MOGUĆNOSTI

* Razmislite dobro da li se moze ostvariti zarada u vašem hobiju. Pregledajte sve medije i pretražite firme koje se bave onim što vi volite da radite ili već radite. Idite i u biblioteke, posmatrajte na pijačnim tezgama i izložbenim prostorima izložene predmete i razgovarajte sa ljudima koji i sami prodaju svoje proizvode iz kućne radinosti. Usput vi ćete steći mnogo informacija i imaćete bolji uvid u problematiku kako proizvodnje tako i plasiranja i prodaje svojih radova.

* Obiđite sajmove koji se organizuju za privatne firme. Što više kontakate ostvarite bićete bliže vašem cilju.

* Konsultujte se sa drugima o vašem poslu, naročito sa onim koji rade ono što bi ste i vi rado radili i takođe sa ljudima koje ste identifikovali kao svoju ciljnu grupu. Pitajte ih šta misle kako bi prošli vaši proizvodi i kako bi tržište reagovalo na robe ili usluge koje želite da plasirate.

* Napravite biznis plan. Postoje knjige i naravno internet gde ćete se veoma lako naoružati znanjem i u grubim crtama napraviti svoj BIZNIS PLAN. To je vrlo važan korak jer ćete pomoću toga u osnovni imati donekle jasne odnose izneđu troškova i dobiti. Tada sve postaje mnogo konkretnije i imate pokazatelje koji će vam pomoći u donošenju odluka.

           Ako odlučite da svoj hobi  pretvorite u posao samo hrabro napred, jer bez rizika nema ni rezultata.

A  EVO PREDLOGA ŠTA DA RADITE KADA NEMATE BAŠ NIŠTA NA VIDIKU, A ŽELITE NEŠTO DA RADITE. POKRENITE SEBE, ANGAZUJTE SE I VOLONTIRAJTE. DOBRO STE DOSLI U NASE UDRUZENJE SA IDEJAMA. RADITE KOD NAS ONO STO VOLITE I ANIMIRAJTE DRUGE NASE CLANOVE. PRICAJTE NAM O SVOM HOBIJU ILI NAM PISITE STA VOLITE. POSALJITE NAM SLIKU AKO NESTO SAMI PRAVITE. O TOME CEMO OBAVESTITI NASE POSETIOCE PREKO OVOG WEBSAJTA, FEJSBOOKA, STANDOVA GDE UCESTVUJEMO I PREZENTUJEMO NAS RAD I NA DRUGE NACINE. BUDITE OPTIMISTA I USPECETE. AKO PAK NEMATE CILJA TADA DO NJEGA NECETE NI STICI.

PISITE NAM NA ADRESU: ASZK DORCOLIJADA, Gundulicev Venac 41, na E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili prosetajte do nas svakoga radnog dana od 10 do 13 casova.

   ================================================================

Deset saveta za uspešan poslovni intervju:

Želite li da Vaš intervju za posao prodje uspešno? Evo sigurnih saveta koji će vam u tome pomoći:

 1. Obucite se uredno. Nemojte dozvoliti da izgledate aljkavo i potrudite se da Vam frizura bude uredna.

2. Budite tačni! Nikako nemojte kasniti na Vaš intervju. Čak šta više, potrudite se da dodjete malo ranije, sacekajte, ali ne ulazite pre dogovorenog vremena.

3. Kada se rukujete učinite to čvrsto. Čvrsto rukovanje pokazuje da ste Vi prijateljska, ali ujedno i osoba koja je sigurna u sebe.

4. Osobu koja Vas intervjuiše gledajte direktno u oči, uz osmeh.

5. Osobu koja Vas intervjuiše slušajte veoma pažljivo, kako bi ste mogli na postavljena pitanja odgovoriti samopouzdano i tačno.

6. Kada govorite budite učtivi. Ne govorite suviše brzo. Ne budete preglasni, ali ni suviše tihi. Odmereno, stalozeno i sigurni u sebe.

7. Na postavljena pitanja odgovarajte iskreno. Recite uvek istinu.

8. Govorite pouzdano. Opišite sva svoja umeća i iskustva u potpunosti. Ukoliko nemate iskustva objasnite kako ćete lako naučiti nove stvari koje su potrebne za obavljanje tog posla, jer vi to zapravo i zelite.

9. Pričajte ushićeno, puni optimizma, kako bi pokazali da iskreno želite baš taj posao.

10. Na kraju intervjua osobi koja Vas je intervjuisala obavezno zahvalite na  vremenu koje Vam je posveceno i još jednom naglasite zainteresovanost za obavljanje toga posla.

   ============================================================